Šta svaka žena MORA da uradi posle seksa

Posle kvalitetne seksualne sesije sa svojim partnerom, najlepše je samo se pokriti i zaspati, zar ne?

Ali, postoji nekoliko stvari o kojima bi trebaloda povedete računa. Većina ovih stvari uključuje održavanje vaših intimnih delova tela zdravim, čistim i bez infekcije.

1. Operite se

Stidne dlačice, lubrikant (prirodni ili nešto što ste primenili), ejakulat i sve te zabavne stvari mogu biti oko vaših genitalija, pa je zbog udobnosti i higijene, dobra ideja da sve to brzo sperete. Tuš je obično najbolja ideja, dok topla kupka nije baš. To je zato što se vaša vagina otvara kao odgovor na stimulaciju, pa vruća kupka može da vas ostavi podložnijom za infekciju. Kao i kod svakog tuširanja, trebalo bi izbeći korišćenje sapuna. Takođe, izbegavajte vlažne maramice.

 

Vagine su neverovatne po tome što se samočište, a upotreba sapuna ili sredstava za intimnu unutrašnju negu, može da poremeti pH vrednost vagine, kao i nivo zdravih bakterija, koje već imate, i kojih, verujte nam, ne želite da se rešite.

2. Nakon pranja, osušite

Gljivične infekcije vole vlažna i topla mesta, tako da će vaša vagina biti zdrava sve dok je suva. Peškir će biti dovoljan. Vodite računa da samo osušite spoljašnja područja; pustite da unutra ostane vlažna.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 68

3. Idite u toalet

Mokrenjem ćete izlučiti sve tečnosti koje se stvaraju tokom seksa i ostaju nakon njega. Tako se štitite od urinarnih infekcija

 

4.Pijete vodu i jedite hranu koja je bogata probioticima

Kao i kod drugih oblika vežbanja, sjajno je da ostanete hidrirani nakon seksa. Ukoliko unosite hranu punu probiotika, podržaćete stvaranje dobrih bakterija, koje sprečavaju razvitak gljivičnih infekcija.

5.Nosite udobnu odeću

Još jedan važan korak u prevenciji gljivičnih i bakterijskih infekcija je nošenje pamučnog donjeg veša posle seksa, umesto svilenog, ili (nedajbože) sintetičkog. Bolje da budete i bez gaćica nakon seksa, nego da navučete na sebe sintetiku, a sa njom i infekciju.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.