Da li ste nekada čuli za YONI masažu? 

Vodimo vas na put ove drevne tantrističke discipline. 

Yoni je sanskritna reč za vaginu, koja je u slobodnom prevodu znači „sveti prostor“ ili „sveti hram“. U Tantri, Yoni se sagleda iz perspektive ljubavi i poštovanja. Ovo je posebno važno za muškarce da nauče.
 

Cilj yoni masaže nije samo postizanje orgazma, iako je orgazam često ugodan i dobrodošao neželjeni efekat. Cilj može biti jednostavano za zadovoljstvo i masiranje yoni. Iz ove perspektive i primalac i davaoc mogu da se opuste i ne moraju da brinu o postizanju nekog određenog cilja. Kada se javlja orgazam, obično je više jači, intenzivniji i vrlo ugodan. Takođe je korisno da davalac ne očekuje ništa zauzvrat, i da jednostavno omogućava primaocu da uživa u masažu i da se opusti.
 

Pre početka yoni masaže važno je stvoriti prostor za ženu (prijemalac) u kojoj se možete opustiti, odakle je lakše ući u stanje visokog uzbuđenja i doživeti veliko zadovoljstvo. Njen partner (davalac) će iskusiti radost davanja zadovoljstva i svedočenje posebnog trenutka. Yoni masaža se takođe može koristiti kao oblik „sigurnog seksa“ i odlična je aktivnost za izgradnju poverenja i intimnosti. Neke masaže i seksualni terapeuti koriste to da pomognu ženama da probiju seksualne barijere ili traume.

Masaža

Primalac leži na leđima sa jastucima pod glavom, tako da može gledati dole u svoje genitalije, i na njenog partnera (davaoca). Stavite jastuk, pokriven peškirom, ispod bokova. Njene noge treba da budu raširene sa blagom savijenim kolenima (jastučići ili jastuci pod kolenima će takođe pomoći)Tako će njene genitalije biti jasno izložene masaži. Ova pozicija omogućava potpuni pristup yoni i drugim delovima tela.  

 

Pre telesnog kontaktapočnite sa dubokim, opuštajućim disanjem. I davalac i primalac treba da dišu duboko i polako i tokom čitavog procesa. Najvažnije je duboko disanje, a ne hiperventilacija.
 

Nežno masirajte noge, stomak, butine, grudi, kako biste ohrabrili primaoca da se opusti.. Sipajte malu količinu visoko kvalitetnog ulja ili lubrikanta na yoni. Sipajte dovoljno da se spušta na spoljne usne i pokriva spoljašnjost yoni. Počnite lagano masirati spoljašnje yoni usne. Posvetite vreme ne žurite. Opustite se i uživajte u davanju masaže.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 66

Nežno stisnite spoljnu usnu između palca i kažiprsta, i povucite gore i dole čitavu dužinu svake usne. Uradite to isto prema unutrašnjim ustima yoni / vagine. Ne žurite. I primaocu i davaocu je korisno da se što više gledaju u oči. 
 

Klitoris je neverovatno složena struktura, slična funkciji muških žlezdaali iznenađujuće – do četiri puta osetljivija. Klitoris sadrži 6.000 – 8.000 senzornih neravnih završetka, više nego bilo koje druge strukture u ljudskom telu. Ovaj preosetljivi čvor ima samo jednu namenu: zadovoljstvo. Ništa ne prevazilazi njegovu sposobnost primanja i prenosa senzacija dodira, pritiska ili vibracija. Žlezde su „dragulj“ klitoralnog sistema! Okrenite klitoris u smeru kretanja kazaljke na satu i suprotno od kretanja kazaljke na satu. Nežno ga stisnite između palca i prstiju. Uradite to kao masažu. Primalac će nesumnjivo postati veoma uzbuđen. Polako i sa velikom pažnjom ubacite srednji prst desne ruke u yoni (postoji razlog za korišćenje desne ruke za razliku od leve strane. Ima veze sa polaritetom u Tantri). Vrlo nežno istražite i masirajte unutrašnjost yoni pomoću ovog prsta. Ne žurite, budite blagi. Razmotrite dubinu, brzinu i pritisak. Važno je zapamtiti da je ovo masaža u kojoj negujete i opuštate yoni.  

 

U završetku masaže, polako, nežno i uz poštovanje, sklonite ruke. Dozvolite joj da se opusti i uživa u poslednjem trenutku masaže. Maženje ili držanje za ruku je veoma umirujuće.  

 

Yoni masažu, žena može priuštiti sama sebi. To nije samo masturbacija, to je putovanje kroz spoznavanje sopstvene senzualnosti.  

 

Prepustite se rukama svog partnera, ili svojim rukama i uživajte! 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.