Ove BILJKE vam mogu pomoći da sprečite mnoge bolesti i utičete na hormone!

Ovo su najvažniji hormoni u našem telu:

Adrenalni hormoni:
 Oni su odgovorni za proizvodnju kortizola, za koji je poznato da kontroliše stres i pomaže nam da imamo dobar metabolizam.

Reproduktivni hormoni: Progesteron i estrogen su oni koji su odgovorni za plodnost kod žena, njihov menstrualni ciklus i dobar balans  vaginalne pH. Hormon odgovoran za mušku plodnost, proizvodnju crvenih krvnih ćelija i koštne mase je testosteron.

Hormoni spavanja: Jedan od njih je melatonin. Ako nije uravnotežen, negativno utiče na naše zdravlje, tako da smo više podložni infekcijama, bolestima i gojenju.

Tiroidni hormoni: Ove hormone proizvodi naša štitna žlezda. oni regulišu metabolizam čitavog tela.

1.MAJČINA DUŠICA: PREVENCIJA RAKA DOJKE

 
Uticaj majčine dušice na različite vrste karcinoma potvrđen je naučnim istraživanjem. Ovaj hormon je povezan sa progesteronom poznatim kao seksualni hormon. Takođe, ima veoma važnu ulogu u regulisanju trudnoće, kao i menstrualnog ciklusa.
Majčina dušica je puna fitoestrogena i fitoprogestina koji imaju sposobnost da imitiraju aktivnost anti-progesterona. To, pak, sprečava rast ćelija raka dojke.

2.BOSILJAK: SMANJUJE ANKSIOZNOST

Bosiljak nam može pomoći da smanjimo nivo hormona stresa koji se zove kortizol. Ovo je dokazano različitim naučnim studijama.
Pogledaj i ove vesti...
1 od 4
Takođe, nam može pomoći da smanjimo probleme sa memorijom, kvalitetom spavanja, anksioznošću, seksualnim problemima i zamaranjem.


3. ŽALFIJA: ZDRAVIJA MENOPAUZA

Ova biljka takođe može pomoći u smanjenju nivoa kortizola. Jednostavno, možete udisati neko ulje od žalfije.
Žalfija, takođe, pomaže ženama da povećaju nivo estrogena u slučaju simptoma menopauze.


4.ULJE SANDALOVINE: REDUKUJE STRES

Kada se ovo ulje kombinuje sa lavandom, ono efikasno smanjuje anksioznost i stres. Inhalacija će vam pomoći da poboljšate svoj san.

5. MIRTA: POBOLJŠANJE SNA
Mnoge kulture ga koriste kao hipnotičku ili sedativsku biljku. Ona može učiniti da se osećamo veoma opušteno i poboljšavamo naš san.

NAJBOLJI NAČINI KORIŠĆENJA BILJAKA

Bilje se može koristiti na različite načine. Dodajte ih dok kuvate, koristite ih kao čajeve ili u obliku eteričnih ulja.

Stavite nekoliko kapljica ulja u toplu kupku.
Kombinujte ga sa nekom uljem i onda ga masirajte na koži.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.