1 od 5 žena ćuti o ovom problemu

Studije pokazuju da najmanje 1 od 5 žena ima problem koji se ispoljava tokom gotovo svakog seksa.

U pitanju je problem takozvane – vaginalne suvoće, koji dovodi do neprijatnosti tokom stupanja u seksualni odnos sa partnerom, pojave iraitacije i bola.

Ovo stanje može biti uzrokovano različitim faktorima, kakvi su stres, nedostatak predigre, ili uzimanjem antihistaminika.

Evo nekoliko načina da prebrodite ovaj problem:

1. Koristite lubrikant

Iz nepoznatih razloga, ljudi izuzetno malo govore o lubrikantima, i njihovim pozitivnim svojstvima. Svako ko ima seks trebalo bi da koristi lubrikant, čak i ako u suštini ne nailazi na ove probleme. S obzirom na to da postoji više različitih vrsta lubrikanata (na bazi vode, silikona i dr), zamolite svog lekara da vam pomogne u izboru pravog.

2. Insistirajte na više predigre

Ne postoji previše predigre. Ona opušta i vas i vašeg partnera, doprinosi bliskosti, razmeni ideja i deljenju fantazija, i na kraju krajeva – eliminiše mogućnost bola koji možete osetiti tokom seksa ukoliko niste dovoljno vlažni.

3. Pauzirajte sa depilacijom

Ovo, naravno, nije savet koji bi trebalo kontinuirano slediti, ali ako imate veći problem suve vagine, pokušajte da na kratko pauzirate sa uklanjanjem dlačica. Stručnjaci tvrde da depilacija dovodi do sušenja oko vulve i vagine.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 70

4. Koristite neke stvari iz svoje ostave

Stručnjaci tvrde da su kokosovo ulje i maslinovo ulje bezbedni za upotrebu kao prirodni lubrikanti. Kao i u slučaju sa kupovnim lubrikantima, važno je da prvo testirate svoju kožu (na nekom drugom delu tela) na određenu supstancu, kako ne biste izazvali alergijske reakcije.

5. Izbacite antihistaminike

Mnogo je lekova koji sadrže antihistaminike, koji utiču na sušenje vagine. Posavetujte se sa svojim lekarom o alternativama, tj. o mogućnosti uzimanja nekog drugog leka koji ne sadrži antihistaminike.

6. Probajte estrogenske krema

Kod žena koje doje, ili su u menopauzi, češći je problem sušenja vagine. Lekari u ovim slučajevima preporučuju korišćenje estrogenske kreme, naravno – ponovo u konsultaciji sa vašim ginekologom ili farmaceutom

7. Redovno posećujte svog ginekologa i požalite mu se na problem

Uzrok suvoće mogu biti infekcije, tako da će vam vaš lekar, nakon što proveri vaše zdravlje, najbolje preporučiti način da se rešite infekcije, pa samim tim – i problema suve vagine.

Istraživanje dalo odgovor na pitanje KOJI SEKS JE NAJBOLJI!

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.