Četiri napitka koje štite bubrege

Bubrezi mogu da se oštete zbog vrste hrane koju ste konzumirali ili načina života.

Simptomi oštećenih bubrega mogu biti: otok na nekim delovima tela, promene u mokraćnoj funkciji ili bol u donjem delu leđa.

Možete stimulisati svoje bubrege da efikasno funkcionišu sa ova  4 napitka.

  1. Konzumirajte limunov sok

Kada konzumirate liimunov sok, podižete nivo citrata koji se nalazi u urinu, sto znači da se smanjuje kalcijum oksalat u bubrezima i kao posledica toga nećete imati kamenje u bubregu. Možete iscediti 4 limuna u litru hladne ili tople vode i to konzumirati pre doručka, na prazan želudac.

2. Sok od đumbira, peršuna i celera

Pogledaj i ove vesti...
1 od 2

Đumbir-odlično sredstvo za pročišćavanje krvi i bubrega od toksina, možete ga izrendati u litru vode.

Peršun-euretik koji eliminiše višak tečnosti iz organizma, upravo zbog tih sposobnosti on je prirodan lek za bubrege.

Celer- sadrži kalijum i natrijum i stimuliše proizvodnju urina, zbog toga se rešava štetnih toksina i sprečava stvaranje kamenja u bubregu.

3. Isprobajte sok od cvekle

Cvekla je bogata betainom koji je fitohemikalija i ima snažne antioksidativne osobine.Kada konzumirate sok od cvekle moći ćete da rastvorite kalcijum fosfat i bubrege oćistite od štetnih toksina, odnosno sastojaka koji izazivaju kamenje u bubregu.

  1. Sok od brusnice

Kalcijum oksalat uzrokuje kamenje u bubregu, međutim kada konzumirate sok od brusnice rastvorićete kalcijum oksalat i zapravo sprečite oštećenje bubrega izazvanih bubrežnim kamenjem. Takođe ćete se rešiti bubrežnih infekcija, samo se uverite da kupujete organski sok, jer je on bez konzervansa i šećera.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.