Kako koristiti lekovito bilje?

Lekovito bilje može da vam pomogne da rešite neke tegobe podjednako kao i lekovi. Pre upotrebe ovo je neophodno da znate:

GINKO

Ginko biloba, drvo koje se smatra živim fosilom, jer potiče iz praistorije, poboljšava memoriju i druge moždane aktivnosti, deluje antidepresivno i koristan je za lečenje migrene.

Olakšava tegobe astme, alergija, kao i kod kardiovaskularnih bolesti. Reguliše povišen krvni pritisak. Koristan je i za dijabetičare.

HAJDUČKA TRAVA

Hajdučka trava čisti i jača krv i probavne organe. Korisna je za lečenje jetre, gušterače, grčeva, groznice, lupanja srca, bolova u krstima i leđima, nesanice, osipa…

Upotrebljava se i kod angine pektoris kao čaj, a tople kupke u kombinaciji sa kamilicom ubalažavaju nervne bolove. Posebno je lekovita kod ženskih bolesti, klimaks ili upala jajnika. Dobre rezultate daje i kod lečenja migrene.

NEVEN

Neven se koristi u lečenju zatvora, žutice, bolesti želuca ili creva, a posebno čireva u želucu i crevima. Od svežih listova i cvetova, domaće svinjske masti i voska priprema se „nevenova mast“ koja se veoma koristi u lečenju rana, otečenih žlezda, krasta, osipa… Pomaže i kod akni, u nezi kože, glavobolje…

Ove BILJKE vam mogu pomoći da sprečite mnoge bolesti i utičete na hormone!

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.