Da li znate šta je HOMEOPATIJA i koje bolesti leči?

Homeopatska terapija sastoji se u uzimanju ekstremno razređenih prirodnih supstanci biljnog, životinjskog ili mineralnog porekla. Njene osnove, postavljene početkom XIX veka, počivaju na sledećem principu: supstanca koja izaizva simptome određene bolesti kod zdravog čoveka može stimulisati sposobnost tela da samo sebe izleči ako se u malim količinama dâ bolesnoj osobi. Na prvim konsultacijama homeopata pravi se fizički i psihološki profil pacijenta, kao i spisak simptoma.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 4

Na osnovu toga prepisuje se jedan ili nekoliko homeopatskih preparata, koji mogu biti u obliku pilula, semenki ili praha, a koji se drže pod jezikom dok se ne rastvore. Homeopatija se u nekim zemljama, pre svega evropskim, uči na medicinskim fakultetima i neki doktori je kombinuju s konvencionalnom medicinom.

Iako homeopatija tvrdi da leči većinu bolesti, nijedna studija još uvek nije potvrdila delotvornost ove metode. Međutim, nisu utvrđena ni neželjena dejstva ili opasnosti, a terapije se mogu uzmati istovremeno s konvencionalnim medicinskim terapijama.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.