Morska so kao oblik terapije za različite tegobe

Pogledajte kako vas morska so može regenerisati i opustiti u stresnim periodima

Morska je so neobično bogata različitim sastojcima. Među osamdesetak različitih minerala, elemenata u tragovima, karbonata i sulfata, prisutni su i kalcijum, kalijum, brom, natrijum, mangan, magnezijum, jod, gvožđe, fluor…
Dobro je poznato da morska so utiče na respiratorni sistem, međutim može da ojača imuni sistem, a tada telo postaje otpornije na razne bolesti poput gripa, alergija i slično.
Takođe, poseduje antiseptički i antibakterijski efekat, a tako morska so omogućava detoksikaciju ćelija kože apsorbujući sve otrovne materije iz njih.
Nakon dodira sa morskom solju, koža postaje meka i zdrava. Zato kupke s morskom solju mogu da poboljšaju njen tonus.
Pogledaj i ove vesti...
1 od 71
Takva kupka će da podstakne i izlučivanje suvišne vode iz kože i vezivnog tkiva, čime se sprečava nakupljanje suvišne tečnosti, pa koža postaje čvršća, glatkija i zdravija.
Redovno konzumiranje morske soli rasmućene u vodi može znatno da smanji nivo lošeg holesterola u telu.
Takođe, reguliše krvni pritisak i normalizuje nepravilan rad srca. Metabolički poremećaji poput dijabetesa mogu se uspešno tretirati i lečiti morskom solju.
 Zbog kalijuma, blagotvorno deluje na grčeve. Kalcijum pomaže u čišćenju začepljenih pora na koži. Morska so je idealna kao prirodni piling kože jer njena tekstura pomaže uklanjanje gornjeg sloja mrtvih ćelija kože.

Dodavanjem morske soli u ishranu možete da izbegnete i usporiti osteoporozu.
Morska so može apsorbovati višak masnoće iz kose. Izvrsna je i u borbi protiv peruti.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.