Da li je bezbedno PUTOVATI AVIONOM TOKOM TRUDNOĆE?

Da li je uvreženo mišljenje da je nebezbedno da trudnice lete avionom tačno?

Lepo vreme je konačno stiglo, a sa njim i planovi za putovanja. Međutim, ono što se kod trudnica često javlja kao problem jeste strah od putovanja avionom do željene destinacije.

Mi vam otkrivamo da li je bezbedno leteti avionom u trudnoći, do kog meseca i savete na koje bi trebalo da obratite pažnju ukoliko se odlučite za ovaj najudobniji i najbrži način putovanja.

Tokom čitave trudnoće možete putovati bez problema uz konsultaciju sa vašim ginekologom, a u devetom mesecu proverite kakva pravila za trudnice imaju avio-kompanije.

Uglavnom sve kompanije zahtevaju, ukoliko putujete u periodu od 28. do 36. nedelje trudnoće, da posedujete potvrdu svog ginekologa o starosti trudnoće i očekivanom terminu porođaja.

Cirkulacija i krvni pritisak

Pogledaj i ove vesti...
1 od 5

Kod svih putnika tokom letenja avionom postoji blago povišen rizik od stvaranja krvnih ugrušaka, a kod trudnica je on dodatno povećan. Tokom dužih letova buduće mame treba redovno da ustaju i da se prošetaju.

Faze trudnoće

Ginekolozi tvrde da je za letenje trudnica najbolja sredina trudnoće. U periodu od 14. do 28. nedelje trudnice se najbolje osećaju i imaju najviše energije.

Udobnost

Da bi im putovanje bilo udobnije trudnice treba da biraju sedišta do prolaza ili u prvom redu gde mogu da ispruže noge.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.