Detoksikacija bez muke: Kako očistiti organizam?

Telo vam šalje signale da mu je potrebna detoksikacija?

Poslušajte ga, uz malo truda i primenu ovih 5 saveta neće vam biti ni najmanje naporno, a vaš organizam će vam biti zahvalan.

 

Izbacite štetne navike 

Ne jedite prženu, masnu hranu, mesne prerađevine. Izbacite iz upotrebe gazirane napitke, alkohol, šećer i margarin. Prestanite da pušite.

 

Voda 

Prvo i osnovno, pijte dovoljno vode. Neka vam čaša sa vodom uvek bude pri ruci, popijte po malo vode svaki put kad ugledate čašu. Čim je ispraznite, napunite čašu ponovo.

Voda će pomoći da iz tela izbacite otrove, poboljšaće funkciju vaših žlezda i hormona, smanjiti glad i popraviti izgled vaše kože.

 

Voće i zeleno povrće 

Voće obiluje različitim vitaminima i smanjiće potrebu za slatkišima. Zeleno povrće će vam pomoći u borbi protiv toksina, popraviće vaš imunitet. I voće i povrće jedite u svežem obliku što češće. Termička obrada uništava neke od njihovih dragocenih sastojaka.

Pogledaj i ove vesti...
1 od 3

Limun 

Vitamin C iz limuna će vam pomoći da sagorite kalorije i očistite organe za varenje, limun podstiče aktivnost bubrega pa ćete tako izbacujući suvišnu tečnost, izbaciti iz organizma i nagomilane toksine.

Popijte ujutro čim se probudite čašu tople vode u koju ste iscedili pola limuna.

 

Uvedite zdrave navike

I pokušajte da ih se držite i kad završite sa detoksikacijom. 

Spavajte 6 do 8 sati, pokušajte da ležete i ustajete u isto vreme.

Uvedite redovnu fizičku aktivnost, ne mora da bude prenaporna, biće dovoljna i duža šetnja.

Provodite više vremena u prirodi na svežem vazduhu.

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.