Da li ste primetili promenu u KONFEKCIJSKIM BROJEVIMA?

Sve manje na reklamama, bilbordima ima mršavih, plastičnih žena.

Konačno i na beogradskim ulicama postaje očigledno da se standardi ženske lepote menjaju, posebno u odnosu na zdrav, prirodan izgled, i promenjeno razumevanje ženskih proporcija.

I dok stopa gojaznosti svuda u svetu raste, modna industrija, posebno brendovi koji za ciljnu grupu imaju širu populaciju, razmatraju promene standardnih veličina, ili ih već primenjuju u novim modnim linijama.

Naime, vest koja je početkom ove godine odzvonila svetskom javnošću jeste da je ono što je 2018. godine ženska veličina 8, odgovara veličini 16 pedesetih godina prošlog veka.

Iako se ovaj podatak pre svega odnosi na pokušaje kvantifikovanja ženskog tela u Americi, verovatno ste i sami primetili da se u kabinama velikih prodavnica garderobe nešto čudno dešava.

Isti broj na različitim pantalonama ne označava istu veličinu. Takođe, ako ste do pre nekoliko godina ulazili u farmerice broj 29, a sada one vise na vama – ne mora da znači da se oblik vašeg tela značajno promenio. Promenili su se standardi!

Dizajneri su u pogledu određivanja brojčanog standarda ženske garderobe postali mnogo slobodniji, dodajući više tkanine, a ne menjajući broj na određenim komadima, shvativši, između ostalog, da se prodaja poboljšava ako na većim modelima stoje manji brojevi.

Žene će ovo savršeno razumeti! Emocionalni odgovor na ulaženje u neočekivano mali broj haljine ili pantalona u stanju je da prevaziđe svaku logiku!

Pored ove promene, koja kao svoju pozitivnu stranu ima konačno razumevanje proseka i prirodnosti, a kao negativnu – stvaranje pometnje u odnosu na broj koji nam zaista odgovara, u modnoj industriji dogodila se još jedna promena.

Naime, tačno je da su veličine veće, ali kroj ovoga puta odgovara svesti da su žene krupnije zbog toga što treniraju i vode zdrav i aktivan život. Modna industrija, dakle, i dalje ne podržava gojaznost, već pokušava da promoviše zdrave ženske obline, izgrađene mišiće, dobru formu.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.